راهنماي سفر به روستاي «خرو» در جنوب نيشابور
«... دره اي است در ميان كوه نشابور و طوس، و چون از نشابور به طوس شوند، راه بر سر اين دره بود و آبي بس زلال در آن دره فرود آيد و در رود نشابور شود...» اگر مي خواهيد در يك سفر، هم آثار تاريخي ببينيد، هم از زيبايي هاي طبيعت لذت ببريد، هم با صنايع دستي منحصر به فرد ايراني آشنا شويد و هم دست پر از سفر برگرديد، ما هم مثلِ «عطار نيشابوري» در «تذكره الاوليا»، روستاي «خَرو» نيشابور را به شما پيشنهاد مي كنيم. روستايي تاريخي با ملحه هايي قديمي به نام هاي «خرو عليا» و «خرو سفلي» كه جاذبه هاي طبيعي شامل آبشارهاي زيبا و و باغات مفرحي دارد. در بافت تاريخي روستاي خرو، مي توانيد معماري صدسال پيش ايران را از نزديك ببينيد. ارتفاعات سرسبز خرو و آبشارهاي روستا هم گوشه اي از طبيعت ديدني كوهپايه بينالود را به نمايش مي گذارند. فصل بهار، يكي از بهترين فصل ها براي رفتن به اين روستاي تاريخي است.
نکته
احتياط از سيل
در فصل هاي بارندگي، هميشه مراقب سيلاب ها باشيد، در اين فصل ها حتي در آفتابي ترين آسمان ها هم ناگهان مي توان شاهد بارش باران سيل آسا بود. بنابراين از چادرزدن در كنار رودخانه خرو پرهيز كنيد. يادتان باشد كه حتماً قبل از ورود به باغ ها از صاحبان شان اجازه بگيريد.
چطور برسيم؟
در دامنه تاريخ
مسير رسيدن به روستاي خرو بسيار ساده است. اين روستا بسيار شناخته شده است و مي توانيد با وسيله نقليه شخصي يا عمومي خود را به آنجا برسانيد.
خودروي شخصي:
از مشهد به نيشابور، 20 كيلومتر مانده به شهر، به ابتداي راه خرو مي رسيد كه در سمت چپ جاده قرار دارد. از حاشيه جاده تا روستا 6 كيلومتر راه است.
وسيله نقليه عمومي:
براي رسيدن به اين روستا مي توانيد از سواري هايي استفاده كنيد كه در «پنجراه» نيشابور صف كشيده اند تا مسافران را به روستاي خرو برسانند. ايستگاه ميني بوس هاي خرو هم در حاشيه «ميدان بار» نيشابور است.
چطور بگرديم؟
پلكاني در بهشت
روستاي خرو طبيعت زيبايي دارد و مي توانيد از ارتفاع، باغ هاي روستا را ببينيد.
در روستا:
خرو، روستايي پلكاني است. دورنماي اين روستا و باغ هاي سرسبز آن از تپه هاي اطراف، قاب خوبي براي عكاسي است.
آبشارها:
خرو 2 آبشار دارد؛ آبشار «رودميان» كه آب رودخانه رودميان را به رودخانه خرو و روستا مي رساند و آبشار «ششو» كه حاصل پيوند 6 رود كوچك به يكديگر است.
ييلاق:
يك راه پيچ در پيچ كوهستاني، روستاي خرو را به ييلاقات جنوبي بينالود مثل «زِشك» و «دهبار» وصل مي كند. اگر اهل كوهنوردي هاي سبك و پياده روي هستيد، مي توانيد در يك برنامه چند ساعته از مسير كوهستاني خرو با طبيعت ديدني بينالود از نزديك آشنا بشويد.
چي بخريم؟
پايتخت ميوه ها
روستاي خرو نيشابور، پايتخت آلوي ايران است و مي توانيد اين سوغات ارزشمند را از آنجا تهيه كنيد.
در هر فصلي از سال مي توانيد از اهالي روستا، آلو بخريد. آلوي تازه البته محصول مهرماه است.
علاوه بر آلو، ريواس خرو هم معروف است. اگر در ارديبهشت ماه گذرتان به خرو افتاد، طعم ترش و شيرين ريواس ها را از دست ندهيد. اهالي خرو از ريواس، شربت هم مي گيرند كه آن هم علاقه مندان فراواني دارد.
قاليچه هاي دستباف و سبدهاي حصيري از ديگر سوغاتي هاي روستاي خرو هستند.
کجا بمانيم؟
كوچه باغ هاي خاطره
براي اقامت در محله هاي روستاي خرو مي توانيد روي خانه ها و خانه باغ هاي اجاره اي اهالي روستا حساب كنيد. در فصول گرم تر سال هم مي توانيد در حاشيه باغات اطراف روستا چادر بزنيد. اگر هم دوست داريد، مي توانيد به نيشابور رفته و شب را در هتل هاي آنجا بگذرانيد.
منبع: نشريه سرزمين من شماره 31
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}